Advocaat als dessert populair bij ouderen
Liefhebber van advocaat? En dan hebben we het hier natuurlijk niet over een persoon maar over een toetje. Heel veel ouderen genieten namelijk enorm van advocaat als dessert. Het is net zoals vla op te lepelen alleen zit er ook nog wat likeur in. Met name vrouwen houden ervan. Het is zacht qua smaak en brengt gezelligheid dankzij de likeur.
Advocaat recept
Wilt u zelf graag eens advocaat maken? Hier hebben wij een eenvoudig recept voor u samengesteld. Zo kunt u voor uzelf (of voor uw ouders als zij dat zelf niet meer kunnen) een heerlijk toetje maken.
Ingrediënten advocaat recept
Als u advocaat gaat maken dan heeft u het volgende nodig:
- 10 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 gram kristalsuiker
- 300 ml (inmaak)brandewijn
- 1 pan en 1 rvs-kom die op de pan past (voor au-bain marie verwarming)
- een garde
- een keukenthermometer
Zo maakt u heerlijk zelf advocaat
Staan alle ingrediënten en benodigdheden klaar? Ga dan als volgt te werk:
- Giet een laag water in de pan en breng het aan de kook. Zorg ervoor dat de kom straks het water niet zal raken.
- Meng de eieren, suiker en vanille in de kom met een garde en roer tot het een glad geheel is.
- Vervolgens zet u de pan op laag vuur en de kom op de pan. Terwijl u blijft roeren voegt u de brandewijn toe tot u een dik en romig geheel overhoudt. Houd met de thermometer in de gaten dat de advocaat niet warmer wordt dan 85 graden, anders bestaat er kans op schiften.
- Koel het nu af in koud water en blijf roeren. Laat bijvoorbeeld koud water in de gootsteen lopen en zet de kom hier vervolgens in.
- De finishing touch van dit advocaat recept is simpelweg serveren met slagroom. Eet smakelijk!
Ook onze complete maaltijden bevatten de heerlijkste toetjes. Ook eens uitproberen? Vraag dan een proefpakket van vier maaltijden op onze website aan.